تنظیم موتور چیست؟

تنظیم موتور، مجموعه فعالیت‌هایی است که، باعث بهبود عملکرد خودرو می‌شود. در یک کلام شما از رانندگی لذت خواهید برد.

تمامی مراحل تنظیم موتور اتومبیل پس از عیب‌یابی توسط مکانیک متبحر و دستگاه‌های کامپیوتری، مرحله به مرحله با تعمیر یا تعویض قطعات و سنسورها رفع ایراد می‌شوند.

مراحل تنظیم موتور در تعمیرگاه محمد برتر
تنظیم موتور تعمیرگاه اتومبیل محمد برتر
تنظیم موتور چیست

کارایی تنظیم موتور ؟

تنظیم موتور یعنی تنظیم یا تغییر موتور احتراق داخلی یا واحد کنترل موتور (ECU) برای تحقق 3 هدف :
  • عملکرد مطلوب ( گرفتن معاینه فنی )
  • افزایش توان
  • پیشگیری از اسیب بیشتر  یا  افزایش دوام موتور
یک موتور ممکن است به منظور صرفه جویی در مصرف سوخت ، عمر بیشتر موتور (به دلیل کاهش فشار در اجزای موتور) با توجه به توان خروجی تنظیم شود.
تنظیم موتور می تواند شامل اصلاحات متنوعی مانند تنظیم سیستم هوا دهی، تنظیم سیستم پاشش سوخت و  همچنین تنظیم سیستم اشتعال (جرقه زنی) در تعمیرات اساسی موتور باشد.

 فواید تنظیم موتور خودرو

  • کاهش آلایندگی
  • افزایش شتاب خودرو
  • کاهش صدای اذیت کننده موتور
  • بهبود عملکرد موتور
  • افزایش طول عمر قطعات خودرو
  • کاهش مصرف سوخت
  • قبولی در معاینه فنی
  • بررسی سلامت موتور خودرو
تماس با تعمیرگاه محمد برتر
ابزار لازم برای تنظیم موتور

تجهیزات موردنیاز برای تنظیم موتور خودرو

دستگاه دیاگ یا دستگاه عیب یاب (OBD SCANNER)‌
دستگاه انژکتور شوی
کمپرس سنج
مولتی متر
تست لامپ
فشار سنج پمپ بنزین
جَک و خَرک
ابزار های مخصوص تنظیم موتور
ابزارآلات لازم برای باز و بست قطعات انژکتوری
پمپ باد و بکس بادی
شبیه ساز یا مولتی پراب یا مولتی تستر
فیلر
دستگاه سوخت‌سنج چهارگاز

اتومبیل شما نیاز به سرویس دارد ؟ همین حالا با تنظیم موتور برتر تماس بگیرید 09102709400

تنظیم موتور محمد برتر واقع در تهرانسر (غرب تهران)

ساعت کاری: هر روز 8 صبح الی 8 شب

تنظیم موتور شامل چه چیزهایی می شود ؟

عیب یابی توسط دستگاه دیاگ

دیاگ، یک دستگاه خطایابی است. ایرادات ماشین از کامپیوتر فرمان دهنده‌ی خودرو، خارج می شود تا با مشخص شدن ایرادات، نسبت به رفع آن ها اقدام شود. دستگاه‌های دیاک نوعی کد خوان هستند و علایم و کد های خرابی خودرو را بصورت نوشتاری برای مکانیک خودرو آشکار می کنند..

خودروهای انژکتوری به دلیل عملکرد بهتر و آلایندگی کمتر جایگزین خودروهای کاربراتوری شدند، در خودروهای انژکتوری یک مغز متفکر، کنترل سیستم سوخت رسانی را بر عهده گرفت که ECU یا کامپیوتر خودرو نام دارد که وظیفه آن کنترل و هماهنگی بین بخش‌های مختلف در خودرو است. ای سی یو یک سخت افزار است که قابلیت برنامه ریزی از طریق نرم افزار را دارد و می توان از طریق برنامه ریزی ECU پارامترهای سیستم سوخت را تغییر داد.

اولین کار بررسی سیستم جرقه زنی که شامل شمع و وایر و کویل است، شروع می شود.
باید بررسی شود، آیا پوسیدگی، خشکی و ترک‌خوردگی وجود دارد یا اینکه آیا آنها در جایی ساییده شده اند یا خیر.
 وضعیت کلی وایرها را بررسی می‌شود، یکی از مهمترین علائم خرابی وایرها، برق دزدی است که موجب افتادن خطوط مشکی نازک روی بدنه چینی شمع می شود.
بعد به سراغ شمع می روید. در واقع توصیه شده است که هر 20.000 هزار کیلومتر اجزای سیستم جرقه زنی را تعویض کنید. به هر حال تکنسین‌ها و مکانیک‌های خودرو به صورت چشمی شمع ها را بررسی‌می کنند متوجه می شوند که قابل استفاده هستند یا خیر و در صورت نیاز آن را تعویض می‌کنند. علائمی مانند به هم‌خوردن گپ سر شمع یا خوردگی الکترود شمع به راحتی قابل تشخیص است.

یادتان باشد در تعویض لوازم مصرفی خودرو نظیر فیلترهای هوا و بنزین باید میزان کارکرد خودرو نیز در نظر گرفته شود. برای مثال ترافیک یا درجا کارکردن خودرو منجر به زودتر مستهلک شدن این فیلترها می‌شوند. تعویض فیلتر هوا در شهرهای الوده مانند تهران  هر 5000 کیلومتر توصیه می‌گردد. اگرچه فیلترهایی وجود دارند که قابل استفاده مجدد هستند.

موضوع دوم درباره سرویس سیستم هوارسانی، شستشوی دریچه گاز می‌باشد. به مروز زمان به دلیل ورود بخارات روغن به دریچه گاز، موجب کثیف شدن این قطعه می گردد. با توجه به اینکه در سالهای اخیر استفاده از دریچه گازهای برقی افزایش یافته، فراموش نکنید کثیفی این قطعه زیان بارتر می‌باشد. در خودروهای معمولی، تمیزکردن مجرای استپر موتور هم می‌تواند در افزایش طول عمر این قطعه موثر باشد.

تمیز بودن و شستشوی سیستم سوخت رسانی یکی دیگر از موارد مهم در تنظیم موتور  است. اگر میخواهید شخصاً اقدام به تمیز کردن سوزن انژکتورهای خودروی خود کنید این نکته را بدانید که شستشو کامل انجام نمیشود

بهترین روش سرویس سیستم سوخت‌رسانی، استفاده از دستگاه تمیز کننده انژکتور به نام دستگاه شستشوی انژکتور اولتراسونیک می‌باشد. برای انجام این سرویس، سوزن‌های انژکتور را از روی خودرو جدا کرده و بر روی دستگاه شستشوی انژکتور وصل می‌کنند.

هنگامی که دستگاه شروع به کار کردن می‌کند، شما می‌توانید میزان پاشش سوخت هر سوزن را بررسی کنید. سپس بعد از این مرحله  از حمام التراسونیک استفاده می‌شود که جرم های داخل سوزنها را با امواج التراسونیک از مجراهای داخلی سوزن جدا می کند.

بررسی میزان پاشش سوزن انژکتورها

به علت نامرغوب بودن سوخت در ایران، در اکثر مواقع در مسیر سوزن انژکتور جرم گرفته و مانع از پاشش سوخت به میزان مناسب سوزن انژکتور می شود. به همین دلیل توصیه شده است که قبل از روشن شدن چراغ بنزین، بنزین بزنید. تا هم از فشار آمدن و سوختن پمپ بنزین و هم از وقوع این مشکل جلوگیری کنید.

و لازم است یادآوری کنیم مهمترین موضوعی که مانع از جرم گرفتن سوزن های انژکتور می شود، تعویض به موقع یا زودتر از موعد فیلتر بنزین هر 5 هزار کیلومتر می‌باشد.

نکته مهم: پس از هر سرویس شستشوی انژکتور لازم است ارینگهای این قطعات تعویض گردد.

همانطور که از نام آن پیداست، 4 گاز خروجی از اگزوز را بررسی می‌کند، مانند: co و hc  و اکسیژن و lambda و co2

با تحلیل میزان آلاینده‌های خروجی به وسیله دستگاه ۴ گاز میتوان، سلامت سنسور اکسیژن و سیستم اگزوز و کاتالیزور را نیز بررسی کرد.

سوالات پرتکرار در مورد تنظیم موتور خودرو